Limburg[s] Geneete Excursie

Limburg[s] Geneete Excursie

Deze geniet-excursie kan alleen gemaakt worden als de betreffende lokaliteiten beschikbaar zijn [dus vroegtijdig informeren] en kan aangepast worden aan de wensen van de groep.
Groepsgrootte minimaal 20 personen.
Bob verplicht!
Gestart wordt vanaf de NS-parkeerplaats Schinnen.
Eerst wordt een korte wandeling gemaakt door het schitterende holle wegen gebied van Schinnen, inclusief hap-stap-slok verrassingen voor de deelnemers. Hierna volgt een bezoek aan stroopfabriek Canisius, waar een film wordt getoond van o.a. het productie-proces van de stroop en er wordt een kijkje genomen in het stroopmuseum en de fabriek. Duur ca. 90 minuten. De gasten krijgen enkele soorten stroop mee naar huis.
Vervolgens wordt via een mooi natuurgebied naar Thull gelopen, waar de Alfa Bier Brouwerij is gevestigd.
Het programma van ca. 2,5 uur ziet er als volgt uit:
– ontvangst met koffie/thee en Limburgse vlaai in het proeflokaal.
– historische beelden over de ALFA Brouwerij en het huidige bereidingsproces van het ALFA Bier worden getoond in de museum-bioscoop.
– korte uiteenzetting van de historie van de brouwerij met een bezoek aan de ALFA Bron.
– rondleiding door diverse afdelingen met uitleg over het brouwproces.
– proeverij van de ALFA bieren met hartige hapjes.
– leuke attentie bij het vertrek. Na afloop van het brouwerij-bezoek wordt terug gegaan naar de parkeerplaats bij het station.
Bij eetcafé `t Schöpke wordt tenslotte genoten van een heerlijke maaltijd, bestaande uit Limburgs zoervleisj van de mam, salade en brood, waarna nog gezellig nagekaart kan worden aan de bar.